Stage in Spanje: Welke Stad?

Stage in Spanje: Welke Stad?

Je bent je aan het oriënteren voor een stage in Spanje. Nu is een van de eerste stappen waar je aan moet denken is jouw voorkeur voor een stad voor je stage in Spanje. Het nemen van een voorkeur voor een stad maakt het makkelijker om je te focussen op bepaalde zaken, waaronder huisvesting en het rondkrijgen van de benodigde documentatie. Staar je echter niet blind op een stad, als het niet lukt om je stage in Spanje rond te krijgen in een stad, verleg of verbreed dan je focus naar een andere stad.

Op basis van grootte licht ik de grootste 4 steden van Spanje uit. Dit wil niet zeggen dat dit de enige steden zijn in Spanje om stage te lopen! Kijk gerust even rond bij onze vacatures om het complete aanbod te zien of neem contact met ons op.


Stage lopen in Madrid

Stage-Lopen-In-madrid

De hoofdstad van Spanje is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij het lopen van je stage in Spanje. Echter heeft Madrid heel veel moois te bieden! Naast het feit dat de hoofdstad ruim 6,5 miljoen inwoners heeft is het ook het politieke hart van Spanje, waar veel bedrijven en hoofdkantoren gevestigd zijn. Genoeg om uit te kiezen dus! Madrid is een drukke stad met veel leven en met de Engelse taal kom je een heel eind, al is het machtig zijn van de Spaanse taal toch wel een pre.

Bekijk hier ons aanbod voor stages in Madrid

Stage lopen in Barcelona

Stage-Lopen-In-Barcelona

Met alleen Parijs, Rome en Londen voor zich als meest bezochte steden van Europa, mag de stad zich toch wel de culturele hoofdstad van Spanje noemen. De schitterende architectuur, het fijne klimaat en het strand maken deze stad ook een hele fijne stad om voor een klein halfjaar (of langer) te wonen. Als jij op zoek bent naar een stage in Barcelona is dit een juiste keuze en weet je zeker dat je niet alleen bent, jaarlijks gaan er vele andere Internationale studenten met je mee. Waar het in de winter wel iets frisser kan zijn in Barcelona, maken de overige maanden dit ruimschoots goed met heerlijk weer, genoeg tijd om te genieten van het strand en de vele terrasjes!

Bekijk hier ons aanbod voor stages in Barcelona

Stage lopen in ValenciaStage-Lopen-In-Valencia

Als je stage gaat lopen in Valencia kom je terecht in de stad met, volgens de inwoners van Valencia zelf, het beste klimaat van Spanje. Het zachte klimaat zorgt voor 300 dagen aan zon per jaar, perfect voor een stage in Valencia! Valencia is de 3estad van Spanje en de geboortestad van de Paella, de lekkerste Paella eet je dan ook in Valencia. Naast de mooie Romeinse en Moorse invloeden in de stad, bied de stad ook een rijk aanbod aan uitgaansgelegenheden en instanties die tripjes verzorgen naar mooie omliggende gebieden om jouw stage in Valencia onvergetelijk te maken. Daarnaast is de stad heel vlak en heeft het veel fietspaden, waardoor het super gemakkelijk is om je met de fiets door de stad te bewegen. Het Valenbisi-systeem, waar je maar 30 euro per jaar voor betaalt, zorgt ervoor dat je zorgeloos op 300 plekken in de stad een fiets kan pakken en weer kwijt kan.

Bekijk hier ons aanbod voor stages in Valencia

Stage lopen in Sevilla

Stage-Lopen-In-Sevilla

Historisch gezien misschien wel een van de mooiste steden van Spanje. De provincie Andalusië heeft in ieder geval genoeg te ontdekken, met Sevilla als grootste stad. Een stage in Sevilla is een stage in een van de oudste steden van Spanje, geschat wordt dat Sevilla rond de 3000 jaar oud is! Als je een fan bent van hitte, gezien het feit dat je op zoek bent naar een stage in Spanje lijkt het er wel op, ben je met een stage in Sevilla aan het juiste adres. Sevilla is een van de warmste steden van Europa met bijna 90 dagen boven de 32 graden per jaar en een gemiddelde temperatuur van rond de 18,5 graad. Heerlijk warm vertoeven in het historische Sevilla dus!

De Universiteit van Sevilla kent jaarlijks rond de 50.000 studenten en is een van de betere Universiteiten van Spanje. Je bent dus zeker niet de enige student in de stad en dit brengt mooie voordelen met zich mee, met mooie tripjes naar omliggend gebied en leuke feesten elk weekend.

Bekijk hier ons aanbod voor stages in Sevilla

Meld je aan op ons platform en wij zullen contact met je opnemen over een mogelijke stage in Spanje. Het werkt gemakkelijk en na het aanmelden zal er een Skypegesprek (in het Engels) volgen om zo jouw wensen in kaart te brengen, een beeld van jou te schetsen en om je eventueel tips te geven bij een later Skypegesprek met een bedrijf. En uiteraard geheel kosteloos voor jou als student!